Tekinev

Voorgerechten

 
Otluyag – Vers, warm brood met huisgemaakte kruidenboter €4,00
Cacik (Tzatziki) – Turkse yoghurtsalade met komkommer, knoflook en diversesoorten munt
€5,00
Yagli Börek – Pasteitjes gevuld met vleesproduct en groenten of een vegetarischevariant
€6,00
Humus – Dip van kikkererwten en sesampasta, afgewerkt met tomaten en
bladpeterselie, geserveerd met Turks brood
€6,00
Dolma /Sarma – Huisgemaakte en opgerolde wijn- en koolbladeren gevuld metrijst, pijnboompitten en kruiden
€6,00
Kavun-Peynir – Suikermeloen geserveerd met Turkse witte kaas €6,00
Kabak Serpi – Carpaccio van courgette met peterselie, noten en olijfolie, geserveerd €8,00
Meze 1 – Proeverij van Humus, Cacik, Yagli Börek en dolmas €7,50
Meze 2 – Proeverij van Humus, Cacik, Sucuk, in knoflook gebakken garnalen, Yagli Börek, dolmas en Turkse witte kaas 
€12,50
Çorba – Soepen  
Tavuk çorbasi – Huisgemaakte kippensoep €5,00
Mercimek – Romige linzensoep met pruimen volgens Turks familierecept €5,50

Hoofdgerechten

(Alle hoofdgerechten worden geserveerd met een variatie van Turkse bijgerechten)
Vlees   
Lamsstoofpot – Langzaam gegaard lamsvlees met verse groenten en kikkererwten €17,50 
Tekinev steak – Rundersteak van de grill geserveerd met rode wijnsaus en gebakken champignons 
€19,50
Shish Kebab – Keuze uit spies van lamsvlees of spies van ossenhaas geserveerd opeen bedje van gegrilde groenten
€19,50
Mixed grill 1 – Lamskotelet, biefstuk, en een spies van kip geserveerd met huisgemaakte Turkse knoflooksaus
€21,50
Mixed grill 2 – Lamskotelet, Topalak (gehaktschijfjes), spies van kip en spies vanossenhaas geserveerd met huisgemaakte Turkse knoflooksaus
€24,50

Vis

 
Doradefilet – In roomboter gebakken Doradefilet op een bedje van in knoflook gebakken gamba’s geserveerd met knoflook, citroen en pepers
€19,00
Sliptong – Drie mooie in roomboter gebakken filets geserveerd met een huisgemaakteremouladesaus
€19,50
Vegetarisch  
Su-Börek – Bladerdeeg volgens Turks recept met Turkse witte kaas, spinazie en peulvruchten met een salade van gegrilde paprika of aubergine
€16,75
Mücver/ Blinis – Beslagkoekje met Turkse witte kaas en groenten en een tuille gevuld met champignons en peulvruchten
€17,50
Dolmas – Combinatie van dolmas, Su-Börek, Cacik en een salade van gegrilde paprikaof aubergine
€17,50

Desserts

 
IJscoupe – Drie soorten ijs geserveerd met slagroom  €5,00
Baklava – Huisgemaakt Turks honinggebak met gemalen stukjes noot geserveerd met vanille-ijs en een huisgemaakte fruitcoulis
€7,25
Irmik tatlisi – Huisgemaakte cake van amandel en griesmeel geserveerd met ijs en chocoladesaus
€7,25
Grand dessert – Proeverij van verschillende Turkse lekkernijen geserveerd met ijs en vers fruit
€9,50
Dessertkoffie  
Irish coffee – Koffie met Jameson whiskey en slagroom €6,50
French coffee – Koffie met Cointreau en slagroom €6,50
Italian coffee – Koffie met amaretto en slagroom €6,50
Tekinev coffee – Voor de heren koffie met Raki en slagroom en voor de dames koffie met Café Marakesh en slagroom
€6,50

Tekinev Specials

 
Menu Tekinev (drie gangen)
Voorgerecht:
Mercimek - Romige linzensoep met pruimen volgens Turks familierecept
Hoofdgerecht:
Topalak (gehaktschijfjes) en een spies van kip van de grill geserveerd met gegrilde courgette, tomatencompote en Turkse witte kaas of Su-Börek – Bladerdeeg volgens Turks recept met Turkse witte kaas, spinazie en peulvruchten met een salade van gegrilde paprika of aubergine
Nagerecht:
Compositie van Baklava en/of Irmik geserveerd met ijs en vers fruit
€24,50
Menu Karaova (drie gangen)
Voorgerecht:
Meze tabagi – Proeverij van humus, Cacik, Yagli Börek en dolmas
Hoofdgerecht:
Rundersteak van de grill geserveerd met rode wijnsaus en gebakken champignonsaus of Sish Kebab – Keuze uit spies van lamsvlees of spies van ossenhaas geserveerd op een bedje van gegrilde groenten of
Su-Börek – Bladerdeeg volgens Turks recept met Turkse witte kaas, spinazie en peulvruchten met een salade van gegrilde paprika of aubergine
Nagerecht:
Compositie van Baklava en/of Irmik geserveerd met ijs en vers fruit
€30,00
 

Seizoensspecials

 
Restaurant Tekinev winter 2014 speciale aanbiedingen
 
3 gangen menu : € 30,-
 
V = Meze – Proeverij : Proeverij plate samengesteld uit voorgerechten
H = Örtü tavuk dösü : Autentieke gerecht van Ottomaanse keuken.In bladerdeeg gewikkelde kipfilet , rode uiringen,noten,rozijnen, kurkuma, kaneel op en bedje van cougette spagetti .Volle lepeltje vanTurkse yogurt voor verfrissende afwisseling.
N = Tabak dolu tatli – Heuse grand dessert : verschillende lekkernijen uit onze keuken.
 
3 gangen menu : € 28.00,-
 
V = Meze – Proeverij : Proeverij plate samengesteld uit voorgerechten
H = Musakka – Moussaka : Traditionele gerecht : stamt uit Ottomaanse cuisine dat in hele Midden-Oosten en Balkan div. uitvoeringen kent wordt bij dit aanbod op Balkan stijl gepresenteerd. Runder gehakt, aubergine, courgette, aardappelen en saus in terracotta schaal geserveerd
N = Tabak dolu tatli – Heuse grand dessert : verschillende lekkernijen uit onze keuken.